299 Kč
247 Kč
bez DPH
Perfektní nealkoholické šumivé víno
Barva je zářivě zlatavě zelená. Vůně je ovocná s tony opečených toastů.
Chuť je plná, svěží, příjemně ovocná s kulatým, dlouhým závěrem. Dochuť je elegantní s jemnými bublinkami.
Skvěle se hodí jako aperitiv. Také jako doprovod k mnoha druhům, španělských tapas, salátů a také k lehkým pokrmům z ryb a plodů moře.
Jak se vyrábí? Hrozny jsou vybírány z nejlepších vinic v regionu a sklízejí se v noci, aby se předešlo vysokým teploty a předčasné fermentace.
Jakmile byl mošt získán drcením a každá odrůda dokončila své kvašení po dobu 9 dní odděleně při konstantní teplotě 16 ºC, aby se zachovala její primární aromata, byl mošt smíchán pro lahvování společně se základním vínem.
Následně prochází víno fermentací a poté se dealkoholizuje. Tento proces se získává prostřednictvím zvlákňovacího kužele tzv. sloupcový systém, pomocí kterého se víno odděluje do jeho různých složek, čímž se eliminuje alkohol a zůstává originální produkt, který si zachovává své aroma a strukturu v patře. 30% originálu základního vína se však při tom ztrácí.
Poté jsou přidány kvasinky a cukr, aby se v láhvi stimulovala tvorba bublinek. Při druhém kvašení jsou láhve uloženy v podzemních sklepích při konstantní teplotě 15 až 17 °C, kde víno zůstává v kontaktu s kaly.
Toto šumivé víno získané dealkoholizací vína zůstalo v lahvi minimálně 12 měsíců. Po uplynutí této doby byly usazeniny přirozeně dekantovány a odstraněny a byl přidán expediční likér.