Řada Special Kvevri
Výroba vín v řadě SPECIAL KVEVRI je založena na gruzínském tradičním postupu starém více jako 8 000 let. Po namletí hroznů fermentuje rmut s malou částí třapin v hliněných amforách (kvevri) zakopaných v průjezdu našeho vinařského domu. Víno leží na slupkách a kalech po dobu 6 měsíců, poté je opatrně stočeno do nerezových nádob a po zhruba 3 týdnech lahvováno. Během celého procesu vinifikace nejsou do vína dodávána žádná aditiva, jako např. kvasinky, výživa, enzymy, čiřidla. Vína jsou nefiltrovaná, proto nejsou jiskrná, ale v mírném opálu. Před nalahvováním bylo do vín přidáno 15 mg síry, aby byla zajištěna jejich stabilita na láhvi. Vína jsou plná, mnohovrstevná, vhodná k archivaci po dobu 10 a více let. Vína jsou zatříděna jako moravské zemské víno (na etiketě se neuvádí přívlastek).
Vůně lichi a přezrálých citrusů (pomeranč, pomelo, grapfruit). Chuť plná, mnohovrstevná, dominují tóny kandovaného pomeranče, meruňkové marmelády a koření, typického pro tuto odrůdu. Teplota servírování 12-15 °C